Mundhuleundersøgelse og tandrasp

Hos Hestedyrlægerne Ribe går vi meget op i, at hesten har de mest optimale betingelser for at yde sit bedste. Det indebærer, at hestens tænder holdes ved lige, så den kan tygge og fordøje sit foder korrekt, samt at den ikke generes ved at have bid i munden.

Vi anbefaler, at ungeheste får foretaget en fuld mundhuleundersøgelse når de er ca. 3 år, eller før man begynder tilridning. Herefter er anbefalingen, at alle heste får en grundig mundhuleundersøgelse en gang årligt. Vi bedøver altid hesten let og anvender altid mundspærre og lygte, så vi kan undersøge hele mundhulen. På den måde opdager vi tandspidser, tandkroge, ulvetænder, foderpakninger, huller i tænderne etc., som måtte være til gene for hesten.

Skånsom tandbehandling

Hos hestedyrlægerne Ribe råder vi over moderne elektrisk tandudstyr, hvilket medvirker til en skånsom og hurtig tandbehandling af din hest.

Såfremt vi finder ting, der kræver yderligere behandling, fx. frakturerede tænder, huller i tænderne, store foderpakninger eller sygdom i hestens fortænder (EOTRH), råder vi over mobilt røntgen, og har derfor mulighed for at vurdere tændernes tilstand med røntgen. På den måde finder vi ud af med sikkerhed, hvilke tænder der skal blive og hvilke tænder der skal extraheres.


Tilfælde af EORTH
Tilfælde af EORTH