Laboratoriet

I vores laboratoriet har vi mulighed for at lave de mest almindelige analyser, så som undersøgelse af blod, urin, sæd samt ledvæske. Dyrkning af svaberprøver fra hopper foretages ligeledes her.

Gødningsprøver

Hos Hestedyrlægerne Ribe går vi ind for en sund ormestrategi.

Vi anbefaler, at alle heste undersøges to gange årligt.

Alle ormemidler er receptpligtige, og vi udleverer derfor ikke ormekur, med mindre der ved gødningsprøve er påvist orm, eller hvis dyrlægen på anden måde har mistanke om for høj ormebyrde.

Gødningsprøven opsamles fra frisk afsat gødning fra den hest der ønskes undersøgt. Tag øverst fra bunken, så der ikke er iblandet jord, sand eller strøelse. Til undersøgelsen skal der kun bruges 4 gram gødning, dvs. kun en lille knold pr. hest.

Prøven afleveres på klinikken med tydelig navn på hest og ejer samt ejers adresse og telefonnummer.

Prøven for almindelige orm bør ikke laves fra sidst i november til medio marts, da prøvesvaret på dette tidspunkt ikke er fuldt pålideligt. Ormenes æg-udskillelse er ujævn i denne periode, og det er æggene, vi undersøger for ved analysen.
Analyser for blodorm, bændelorm og spolorm er pålidelige hele året.

Alle almindelige gødningsprøver analyserer vi selv, og I har derfor svar i løbet af få dage. Ønskes analyser for blodorm og bændelorm indsendes prøven til et eksternt laboratorium.

Pris: 100 ex moms


IRAP/PRP

IRAP & PRP er specielle præparater udvundet fra hestens eget blod. Blod udtaget under sterile forhold behandles efter en bestemt procedure i laboratoriet. Det færdige produkt er altså serum fra hesten selv.
IRAP anvendes ofte til halte heste, hvor det under sterile forhold kan injiceres direkte ind i et inflammeret led.
PRP bruges ofte til at injicere i seneskader, hvor man har burg for vækstfaktorer.