Handelsundersøgelse af din hest

Hos Hestedyrlægerne Ribe tilbyder vi at stå for handelsundersøgelser, som kort sagt er en undersøgelse af hestens generelle sundhedstilstand. Handelsundersøgelsen fungerer som en sikring for både køber og sælger i forbindelse med handlen.

Som køber vil handelsundersøgelsen kunne hjælpe dig med at træffe dit valg på et så oplyst grundlag som muligt. En handelsundersøgelse af hesten kan ligeledes danne grundlag for forsikring af hesten efter handlen.

Sådan foregår handelsundersøgelse af heste

Hos Hestedyrlægerne Ribe udfører vi mange handelsundersøgelser af heste. I den forbindelse tjekker vi hestens sundhedstilstand grundigt ved blandt andet at lytte til hjerte og lunger, kigge på øjne, tænder, ben og hove samt tjekke dens reflekser. Vi ser hesten mønstret samt i longe, på både hård og blød bund og i både trav og galop. I forbindelse med handelsundersøgelsen vil vi også foretage en bøjeprøve på hesten. Ved bøjeprøven kontrolleres hestens led og dens sundhedstilstand. Resultatet kan dermed indgå i holdbarheds-/risikovurderingen i forbindelse med handelsundersøgelsen.

I forbindelse med handelsundersøgelsen kan vi også tilbyde at lave en røntgen


, som gør det muligt at finde skjulte fejl og mangler hos hesten. Denne røntgenundersøgelse kan være et godt valg for køber og sælger.

Lad Hestedyrlægerne Ribe stå for handelsundersøgelsen af din hest

Med indgående erfaring med handelsundersøgelser af heste ved vi, hvad vi skal være opmærksomme på, og du kan derfor trygt overlade handelsundersøgelsen til os. Vi anbefaler, at både køber og sælger er til stede ved handelsundersøgelsen, så alle parter får præcis de samme oplysninger. Det vil mindske risikoen for misforståelser og uenigheder. Efter undersøgelsen udfylder vi altid en handelsundersøgelsesattest, som kan anvendes ved efterfølgende forsikring af hesten.

Vil du vide mere om prisen på handelsundersøgelse af din hest?

Er du nysgerrig på, hvad prisen på en handelsundersøgelse af din hest ligger på, så er du velkommen til at kontakte os. Den endelige pris afhænger nemlig af, om du ønsker at medkøbe forskellige tillægsydelser såsom røntgenundersøgelse, udvidet mundhuleundersøgelse, rideprøve samt blodprøve. Du kan også læse mere om vores priser her.

Hvis du ønsker at booke en tid til handelsundersøgelse af din hest, eller hvis du har spørgsmål til, hvordan den foregår, så er du velkommen til at ringe til os på: +45 40 28 10 61.