Mundhuleundersøgelse og tandrasp

Hos Hestedyrlægerne Ribe går vi meget op i, at hesten har de mest optimale betingelser for at yde sit bedste. Det indebærer, at hestens tænder holdes ved lige, så den kan tygge og fordøje sit foder korrekt, samt at den ikke generes ved at have bid i munden.

Vi anbefaler, at ungeheste får foretaget en fuld mundhuleundersøgelse når de er ca. 3 år, eller før man begynder tilridning. Herefter er anbefalingen, at alle heste får en grundig mundhuleundersøgelse en gang årligt. Vi bedøver altid hesten let og anvender altid mundspærre og lygte, så vi kan undersøge hele mundhulen. På den måde opdager vi tandspidser, tandkroge, ulvetænder, foderpakninger, huller i tænderne etc., som måtte være til gene for hesten.

Skånsom tandbehandling

Hos hestedyrlægerne Ribe råder vi over moderne elektrisk tandudstyr, hvilket medvirker til en skånsom og hurtig tandbehandling af din hest.

Såfremt vi finder ting, der kræver yderligere behandling, fx. frakturerede tænder, huller i tænderne, store foderpakninger eller sygdom i hestens fortænder (EOTRH), vurderer vi, om vi selv kan foretage den nødvendige behandling (evt. på vores klinik), eller om det er noget, der kræver henvisning til en specialist.

Er du interesseret i at vide mere, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. På forsiden finder du et overblik over, hvad vi blandt andet tilbyder, såsom hestekiropraktik, halthedsundersøgelse og meget andet.